ما در عصر امروزی با پیشرفت روزبهروز تکنولوژی و صنعت رو به رو هستیم. با پیشرفت و توسعه علمهای فراوان روند کارها نیز با سرعت و کیفیت بهتری در حال رشد است. جایگزین شدن بسیاری از دستگاههای صنعتی به جای نیروی کار انسانی باعث حل بسیاری از مشکلات نیروی کار و اقتصادی شده است. یکی از دستگاههای صنعتی پر کاربرد و ضروری برای کارهایی از قبیل حمل و نقل و جا به جایی، بالابر کارگاهی (آسانسور کارگاهی) است. وسیلهای که در قیاس با توان نیروی انسانی بسیار مقرون به صرفه و با ارزش است. با بهرهگیری از آسانسور کارگاهی باعث کاهش خسارت به کارکنان و کار خود میشوید چراکه با این وسیله شما میتوانید بارهای سنگین خود را تا مکان مدنظر بدون اتلاف وقت و با کیفیت بهتری جا به جا کنید. نباید تنها به توان کارگران برای حمل و نقل اتکا کرد زیرا این کار موجب کاهش ایمنی و صدمه زدن به تجهیزات و بار خواهد شد. بالابر کارگاهی در تبریز و سایر شهرهای کشور در صنعت ساختمان سازی و کارخانه ها بسیار کاربرد دارد. این دستگاه میتواند جا به جایی بسیاری از بارهای سنگین را تا ارتفاع های بلند مرتبه و مکان های دور انجام دهد و موجب پیشرفت و تسریع کار شما شود. بالابرهای کارگاهی در طرح ها و مکانیزم های مختلف برای کاربردها و فضاهای متفاوت وارد بازار می شوند.
یک بالابر (آسانسور کارگاهی) با بهرهگیری از نیروی محرکه موتورهای الکتریکی و یا سوختی می تواند تجهیزات، افراد و مصالح را تا ارتفاع های مختلف و در مسیرهای افقی طولانی منتقل کند. ایمنی کار و نیروی کار از مزیت های استفاده از بالابرهای کارگاهی محسوب می شود.
بالابرها بهصورت کلی به دودسته سیار و ثابت تقسیم میشوند.
این نوع بالابر در ارتفاع برای انتقال بار، افراد و انجام امور خدماتی مثل رنگآمیزی و ساختمانسازی و… مورد استفاده قرار میگیرند. بالابرهای سیار نیز به دو دسته خود کششی یا از نوع هلی (push around) تقسیم می شوند. از نظر نحوه دسترسی هم به بالابرهای سیار با دسترسی عمودی و بالابر با دسترسی عمودی و افقی (بو لیفت) دستهبندی میشوند. متداول ترین بالابر با دسترسی عمودی هیدرولیکی آکاردئونی و ریلی و رایجترین بالابر با دسترسی عمودی واقفی نوع هیدرولیکی مفصلی، هیدرولیکی تلسکوپی یا ترکیبی از این دو است. هرکدام از این نوع بالابرها میتواند به شکل قابل یدک، نصبشده بر روی کامیون و یا خود محرک (Self Propelled) طراحی و ساخته شوند.
این نوع از بالابرها بیشتر در خطوط تولید، انبارها و… برای جابه جایی بارهای سنگین، تخلیه و بارگیری از خودرو و مسطح سازی مورد استفاده قرار می گیرند.
بالابرهای ثابت با مکانیزم های مختلف ازجمله زنجیری، هیدرولیکی، کابلی و یا به شکل ترکیبی طراحی و ساخته می شوند. از نظر ایمنی بالابر هیدرولیک در صدر قرار دارد و بالابرهای کابلی به علت احتمال بریدگی کابل یا خارج شدن از قرقره و ینچ و یا گیر کردن اشیا و بدن انسان میان و ینچ و کابل از حادثهآفرین نوع محسوب می شود.
تقسیمبندی بالابرها بر اساس مکانیزم و مقایسه آنها
به آن دسته گفته می شود که نیروی بالابری به وسیله هیدرولیک و مدار هیدرولیک تأمین می شود. این نوع بالابرها در چند مدل متفاوت ازجمله آکاردئونی، هیدرولیک جک مستقیم، بوم لیفت های مفصلی و تلسکوپی، تلسکوپی_زنجیری هیدرولیکی، ترکیب هیدرولیک و زنجیر یا ترکیبی از هیدرولیک کابل ساخته میشوند. از لحاظ ایمنی نیز به ترتیبی که نام برده شده می باشند و ضریب اطمینان در هرکدام متفاوت است.
در این بالابر مکانیزم بار توسط مکانیزم زنجیر و وینچ در نظر گرفته شده، حرکت می کند که در صورت به کاربردن زنجیرهای دوبل و ترمزهای ضد سقوط میتواند استفاده گردد.
در این نوع مکانیزم بار توسط مکانیزم کابل و وینچ ساخته شده، حرکت می کند که با استفاده از کابلهای دوبل و ترمزهای ضد سقوط میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وسیلهای مکانیکی که دسترسی موقتی افراد در ارتفاع را جهت دستیابی به تجهیزات بلندمرتبه را ممکن می سازد. بالابرهای نفر در انوع مختلف بالابر آکاردئونی (قیچی)، بالابر کشویی (ریلی)، بالابر مفصلی، بالابر تلسکوپی، بالابر مفصلی-تلسکوپی، بالابر عمود بر (Vertical Mast) و… نیز موجود است.
بالابر روشنایی وسیلهای است مکانیکی که توسط مکانیزم کابل و وینچ ساخته شده، در این نوع بالابر، بار به سمت پایین و سطح زمین حرکت میکند. کاربرد این بالابر برای جاب به جایی انواع روشنایی، لوستر و حتی دوربین مدار مناسب است.
جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره می توانید با ایستا صدر در زمینه اطلاعات فنی و فروش آسانسور کارگاهی آلیماک تماس حاصل فرمایید.
نویسنده: مهری رقمی