اسانسور کارگاهی تی سی اچ
آسانسور های کارگاهی TCCH
ژانویه 7, 2017
اسانسور کارگاهی سازه های عظیم
آسانسور کارگاهی در سازه های عظیم
آوریل 12, 2017
نمایش همه

اجزای آسانسور کارگاهی

اجزای اسانسور کارگاهی

اجزای اسانسور کارگاهی

با پیشرفت جامعه، ساختمان ها و برج های بلندتری در سطح شهر بنا می شوند. بنای این ساختمان های آسمان خراش در ابتدا و در زمان ساخت، حجم کاری و تلاش بیشتری را از پرسنل سازنده، طلب می کنند. کاربرد اسانسور کارگاهی برای راحتی و افزایش سرعت عمل بیشتر در جا به جایی مصالح و کارگران و تکنسین های پروژه، آسانسورهای کارگاهی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

در ساخت کارخانه جات از جمله پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و سکوهای نفتی و همچنین سد ها و ساختمان های غول پیکر، بالابردن مصالح ساختمانی یکی از معضلات ساخت این دسته از بناها است. آسانسورر کارگاهی فقط برای جا به جایی مصالح استفاده می گردد و فرآیند ساخت و ساز را بسیار آسان و قابل دسترسی می کند.
یکی از خصوصیات این آسانسورها این است که با لیفتراک ها و بالابرنده های صنعتی متفاوت است و در ظاهر بیشتر شبیه آسانسورهای داخل ساختمان های مسکونی است با این تفاوت که فقط برای حمل بار مورد استفاده قرار می گیرد.لازم به ذکر است که آسانسور های کارگاهی از نظر ظرفیت و تحمل وزن با آسانسور های مسکونی متفاوت است. در این آسانسورها معمولا از یک نیروی محرکه الکتریکی مانند موتور در جهت حرکت عمودی آن استفاده می شود.
آسانسورهای کارگاهی تاریخچه ی بسیار دوری دارند و شاید بتوان آن ها را به عنوان اولین انواع ماشین های دست ساز انسان نام گذاری کرد. در مصر باستان برای ساخت اهرام مصر از این بالابر کارگاهی استفاده می شده است. می توان ارشمیدس را اولین سازنده ی این آسانسور برای بالا بردن افراد در ساخت بناها تا ارتفاعی معین، دانست. البته مخترع این ماشین به صورت علمی تر که با شکل امروزی آن مطابقت بیشتری دارد شخصی به نام اتود بود. اتود آسانسور را بر با قرقره و وزنه و طناب اختراع کرد. با پیشرفت هر چه بیشتر و وسیع تر انسان در جامعه ی امروزی، این آسانسور ها شکل های به روزتر و کاربردی تری به خود گرفته که نقش به سزایی در سهولت نیل به اهداف انسان دارد.

اجزای به کار رفته در افزایش ایمنی آسانسورهای کارگاهی

آسانسور های کارگاهی به علت حجم کاری بیشماری که در ساخت بناهای سنگین و بلند متحمل می شوند، باید از نظر ایمنی مورد تایید کارشناسان این حرفه قرار بگیرند؛ بنابراین لازم است در تمام اجزای به کار رفته در این آسانسورها، نکات ایمنی تمام و کمال رعایت شوند.
نکات ایمنی لازم در آسانسورهای کارگاهی به شرح زیر است:
۱ – حفاظ به کار رفته در اطراف اتاقک آسانسور: این حفاظ با مشخص کردن محدوده ی کابین آسانسور کارگاهی، مانع از ورود افراد به محدوده ی اتاقک شده و همین امر سبب ایمنی اسانسور کارگاهی بالای اتاقک می شود.
۲ – نرده امگا: این نرده در محل ورود و خروج افراد و بار مورد نظر قرار گرفته است که با بالا رفتن و پایین آمدن سبب باز شدن راه ورود و خروج می شود. یکی از مزیت های ایمن این نرده این است که در هنگام حرکت آسانسور، مانع از ورود و خروج افراد و بار می شود یعنی به عبارت دیگر وقتی آسانسور در حال حرکت است این نرده به هیچ وجه باز نخواهد شد.
۳ – سوئیچ های ایمنی: این سوئیچ های ایمنی در ابتدای و انتهای حرکت آسانسور قرار دارند. نصب این سوئیچ ها و لمینت ها بر روی در کابین آسانسور کارگاهی مانع از بروز حوادثی از جمله سقوط آسانسور است.
۴ – محدود کننده های انتهای مسیر: آسانسورهایی که این قطعه را ندارند ممکن است دچار عمل نکردن سوئیچ ها و لمینت ها شوند و از پس از خارج شدن از حفاظ تعبیه شده در اطراف کابین، سقوط کرده و مسبب بروز حوادث جبران ناپذیر شوند. محدود کننده ها قطعاتی مکانیکی هستند که باعث اتمام حرکت آسانسور می شود. این قطعات کمک شایانی به جلوگیری از سقوط آسانسور می کنند.
۵ – پاراشوت: یک سیستم مدرن به جهت جلوگیری از سقوط آسانسور است که تنها به دست تکنسین های متخصص در این مورد نصب می شود. وجود این سیستم در آسانسورهای کارگاهی یک مزیت مهم محسوب می شود.

از انواع آسانسور های کارگاهی می توان به آسانسور صنعتی، آسانسور ساختمانی و آسانسور حمل بار و نفر اشاره کرد.
در نحوه ی عملکرد آسانسور های کارگاهی هم می توان به سه نوع ثابت، آکاردئونی و سیار اشاره نمود.

جهت اطلاع از مشخصات فنی آسانسور کارگاهی آلیماک با شماره ۰۴۱۳۶۳۰۷۶۲۶ تماس داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *