اجزای اسانسور کارگاهی
اجزای آسانسور کارگاهی
فوریه 28, 2017
اسانسور کارگاهی در تبریز
آسانسور کارگاهی در تبریز
آوریل 22, 2017
نمایش همه

آسانسور کارگاهی در سازه های عظیم

اسانسور کارگاهی سازه های عظیم

بالابرهای کارگاهی، ماشین هایی که می توان گفت امروزه بدون آن ها هیچ کاری در صنعت پیش نمی رود. هزاران کیلوگرم بار را تصور کنید که قرار است به طور عمودی از نقطه ای به نقطه ی دیگری حمل شوند. جا بجایی بارهای عظیم الجثه که عملا جا بجایی آن ها در بین ده ها طبقه غیر ممکن به نظر می آید. درست همین جاست که پای بالابر کارگاهی به میان می آید. یک دستگاه با سرعت، قدرت و دقت کافی که رکن مهمی در صنعت ساخت و ساز امروز به شمار می رود. صنعت راه سازی، تونل سازی ، معدن ، حفاری نفت و گاز ، ساختمان سازی، سد سازی و… همه و همه نیازمند استفاده از بالابر کارگاهی هستند.
از مزایای استفاده از بالابر کارگاهی می توان صرفه جویی در زمان و هزینه را بر شمرد. انتقال حجم عظیمی از بار و یا نفرات به نقاط مرتفع بدون استفاده از بالابر بسیار سخت و گاها” غیر ممکن بوده، و یا بسیار زمان بر و پر هزینه است. ظرفیت مجاز بالابرها امروزه در حدود ۵۰۰ الی ۳۰۰۰ کیلوگرم است. انتقال یکباره ی این مقدار از مصالح به یک ارتفاع خاص بدون استفاده از بالابرها چیزی در حدود چند شبانه روز کار بی وقفه را در پی دارد.
بالابر ها در انواع ساده و ابتدایی خود از اولین دست ساخته های بشر به شمار می روند. حال این سوال پیش می آید که بالابرهای کارگااهی چطور دستگاه هایی هستند و چگونه کار می کنند. اولین نکته این است که نباید بالابرها را با آسانسورها اشتباه بگیریم. ممکن است در ظاهر هر دوی این دستگاه ها یک نوع کار را انجام دهند اما در واقع بالابر ماشینی کاملا” متمایز از آسانسور است. در بالابر بر خلاف آسانسور نیازی به حضور داِئمی اتاقک محصور حمل بار و نفر نیست. کنترل بالابر ها بسیار ساده تر از آسانسورها بوده و در آن نیازی به استفاده از پنل کنترل نمی باشد.
بالابر ها عمدتا به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم می شوند. بالابرهای ثابت در یک نقطه ی خاص نصب شده و قابلیت جابجایی ندارند. این نوع بالابرها بیشتر در کارخانجات، انبارها، کارگاهها و… استفاده شده و عمدتا برای نصب آن ها نیاز به یک چاهک می باشد. این نوع بالابرها می توانند با جک مستقیم از پایین و یا جک از بغل حرکت کنند. نوع دیگر بالابرهای ثابت بالابرهای قیچی آکاردئونی نام دارند. در این دستگاه یک قیچی عظیم الجثه به صورت آکاردئونی درون چاهک باز و بسته شده و موجب حرکت بالابر می شود. بالابرهای ثابت با این که قابلیت مانور کمتری دارند، اما قدرت حمل بار و ثبات آن ها بسیار بیشتر از نوع متحرک آن است.
نوع متحرک این دستگاه در فضاهای شهری که احتیاج بیشتری به سرعت و دقت است، به کرات استفاده می شود. دلیل این امر سهولت در جابجایی و کارکرد آسان تر نوع متحرک این دستگاه است. بخصوص برای حمل نفر همواره از بالابر های متحرک استفاده می شود. اما به طور عمومی در یک کارگاه ساختمان سازی هر دو نوع این دستگاه ها به کار می روند.
گاها” دیده می شود که در بنای یک ساختمان مسیرهای پیچیده و غیرقابل دسترسی وجود دارد که آسانسور کارگاهی به راحتی نمی توانند به آن محل ها دست یابند . در این موارد از بالابرهایی بنام بالابر سکوی کار استفاده می شود. بالا بر سکوی کار برای انجام عملیات تخریب و یا پوشش نما کاملا مناسب بوده و در هزینه و وقت صرفه جویی قابل توجهی به عمل می آورد.
باید توجه داشت که برای پروژه های عظیم کارفرما باید با دقت هرچه تمام تر انواع بالابرها را بررسی کرده و نوع مورد نیاز خود را با توجه به شرایط و خواسته های خود سنجیده و سپس تصمیم بگیرد . برای مثال نوعی از بالابرها بار را تا ارتفاع ۳۰ متری از سطح زمین منتقل می کنند در صورتی که در انواع دیگر این عدد به ۲۵ و یا ۲۰ متر تقلیل می یابد. بنابراین باید در انتخاب و به کار گیری نوع مناسب این دستگاه ها نهایت دقت را به عمل آورد. باید توجه کرد که استفاده ی اشتباه و بدون شناخت درستی از این دستگاه ها ممکن است نتایج نامطلوبی را در پی داشته باشد.
نکته ی آخری که باید در نظر داشت حفظ ایمنی در هنگام کار با بالابرهاست. نصب حفاظ در اطراف چاهک و منطقه ی بالابر، اطمینان از کارکرد سوئیچ های امنیتی، پاراشوت و کلگی و… از مواردی است که باید به طور حتم در هنگام استفاده از بالابرها رعایت شود.

بیشتر بخوانید
نحوه محاسبه تناژ آسانسور کارگاهی

برای اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره فنی می توانید با تیم فنی ایستا صدر در ارتباط باشید و تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =

Shares